Publicitat
Publicitat

Issa Kouyaté, de l'ONG Maison de la Gare, a l'Escala

El líder de l'ong senegalesa Maison de la Gare, Issa Kouyaté, ha visitat aquesta setmana l'Escala. La seva lluita contra el tràfic de persones a l'Àfrica ha rebut un reconeixement del govern dels Estats Units.

L'ajuda a infants del Sénegal en situació vulnerable, ja sigui per explotació laboral, tràfic de persones, són l'eix d'actuació de l'associació Maison de la Gare. El seu portaveu, Issa Kouyaté, reconegut l'any passat com a heroi de la lluita contra el tràfic de persones pel departament d'Estat nord-americà, va ser el cap de setmana passat a l'Escala, fent costat a l'ong escalenca Un Petit Pas, que tenia una parada al mercat d'artesania que es va instal·lar a La Riba.

Un dels problemes greus contra els que lluita Kouyaté és el d'acollir aquells infants que les autoritats retornen al seu país quan intentaven emigrar cap a Europa, però, amb el seu desarrelament sovint són captats per moviments integristes.

Kouyaté va ser rebut a la Casa Blanca per l'aleshores secretari d'estat John Kerry, de mans del qual va rebre un reconeixement com a heroi de la lluita contra el tràfic de persones.

L'Issa es mostrava molt satisfet de l'efecte immediat que va produir aquest premi. I és que pocs dies després de rebre'l, el govern senegalès va aprovar una llei que prohibia demanar almoina al carrer, activitat principal per la qual són explotats aquests nens. La tasca de Maison de la Gare no s'acaba amb això. I Issa Kouyaté té molt present que tot plegat no seria possible sense la col·laboració de voluntaris i ong que els ajuden:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar