Publicitat
Publicitat

La biblioteca de l'Escala acull una exposició sobre Aurora i Prudenci Bertrana

La conferència de l'escriptor Miquel Martín titulada "Bertrana comentat" va inaugurar ahir al vespre l'exposició itinerant sobre Aurora i Prudenci Bertrana que fins a finals de maig acollirà la biblioteca de l'Escala. És un dels actes previs a la diada de Sant Jordi.

Una conferència sobre la vida i l'obra de Prudenci Bertrana va servir ahir al vespre per inaugurar la nova exposició de la biblioteca municipal Víctor Català de l'Escala sobre l'escriptor i la seva filla Aurora. La mostra consta de 8 plafons, quatre sobre Prudenci Bertrana, titulats L'ideari Bàrbar; i quatre sobre la seva filla Aurora, titulats El virus de l'aventura. Es tracta d'una exposició itinerant de la Institució de les Lletres Catalanes que serà a la biblioteca de l'Escala fins a finals de mes. El motiu és que la Generalitat de Catalunya ha declarat el 2017 Any Aurora i Prudenci Bertrana, per commemorar els 125 i 150 anys del seu naixement.

La conferència va anar a càrrec de l'escriptor baixempordanès Miquel Martín, que a partir de les obres de Prudenci Bertrana va anar desgranant la vida difícil i tràgica de l'autor. Per a il·lustrar el discurs, l'actriu Olga Cercós va recitar fragments de les obres de Bertrana.

La conferència i l'exposició serveixen per escalfar motors de cares a la diada de Sant Jordi, que és aquest diumenge. La biblioteca ha programat dos actes, un per divendres i un per al mateix dia de Sant Jordi.

La lectura en veu alta es farà diumenge de les 10 del matí a dos quarts de dues de la tarda i cada participant haurà de llegir uns 5 minuts de text. Properament, Canal 10 Empordà emetrà íntegrament la conferència sobre Prudenci Bertrana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar