Publicitat
Publicitat

Portes obertes a l'Alfolí de la Sal

Durant tot el dia de dissabte va celebrar-se una jornada de portes obertes a l'edifici històric de l'Alfolí de la sal, després de vuit anys de rehabilitació. Actualment el nou centre cultural de la vila ja disposa d'una oficina de turisme, una sala d'actes i una sala d'exposicions. De cares al setembre s'espera que s'hagin acabat totes les reformes de la primera i la segona planta.

L'Alfolí de la Sal és Bé Cultural d'Interès Nacional i va ser adquirit per l'Ajuntament de l'Escala l'any 2006, després d'una campanya popular. Acabades les obres de restauració, que han durant vuit anys, aquest dissabte el consistori va fer una jornada de portes obertes perquè veïns i turistes poguessin veure com ha quedat l'edifici.

La planta de baixa mantindrà els usos que ja tenia provisionalment, amb sales d'exposicions, concerts i altres activitats, a més de l'accés i d'un nou punt d'informació turística. A la primera planta hi ha d'haver un centre d'interpretació del municipi, que expliqui tota la seva història des de múltiples vessants. Està previst que la museïtzació d'aquest espai s'hagi completat aquest mes de setembre. Finalment, a la segona planta hi ha d'haver l'arxiu històric i centre de recerca, les col·leccions de fotografia i espais de l'àrea de Cultura.

Coincidint amb la jornada de portes obertes, es van inaugurar dues exposicions temporals elaborades pel Museu de l'Anxova i de la Sal. Una d'elles està formada per fotografies de Josep Esquirol i l'altra explica la història de l'Alfolí de la Sal, amb algunes dades inèdites, com els llibres de registre de la sal que mostren quins municipis compraven la sal a l'Escala.

A la jornada de portes obertes van assistir-hi els arquitectes responsables de la rehabilitació, que van destacar que el projecte ha volgut mantenir l'essència de l'edifici, a la vegada que li ha aportat la modernització, la tecnologia i la funcionalitat que necessita un espai públic com aquest.

El diumenge al matí es va dur a terme a l'Alfolí de la Sal el primer acte públic després de la jornada de portes obertes. Va consistir en la presentació de l'últim llibre de Mariona Masferrer, Via fora, Joan Pagès síndic remença 1431-1502, de Mariona Masferrer. La presentació va anar a càrrec de l'exalcalde de l'Escala Estanis Puig. Es tracta d'una novel·la editada per Brau Edicions que explica la història d'amor d'en Joan Pagès, un home compromès amb la seva època, en el context del conflicte remença.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar