Publicitat
Publicitat

Èxit de la novena edició del Via crucis vivent de l'Escala

La novena edició del Via crucis vivent, que es va representar divendres sant a l'Escala, ha estat la de l'èxit. Tant pel que fa a l'assistència de públic, com a l'encert en les novetats tècniques i la interpretació dels actors. Com sempre, l'escena de la crucifixió a la Mar d'en Manassa ha estat de les més multitudinàries i espectaculars.

Com ja és habitual en els últims anys, tots els punts del recorregut del Via Crucis vivent de l'Escala, que es va representar divendres sant per diferents carrers del nucli antic de l'Escala, van comptar amb molt de públic, especialment, les escenes de la plaça de l'Església, la plaça Víctor Català i la Mar d'en Manassa. Enguany, la producció, que és un dels actes que compta amb més participació dels escalencs, ha arribat a la novena edició. I ha estat la de la consolidació, ja que tal com explica Joan Brugués, de l'associació el Rosetó, responsable del muntatge, enguany tot ha anat rodat.

Malgrat que en aquesta edició el Via crucis no incorporava novetats en les escenes, sí que ha estrenat dos canvis tècnics, que han agradat molt al públic. 

L'any que ve el Via Crucis vivent de l'Escala assolirà els deu anys, una xifra per a celebrar.

El Via Crucis començava amb l'escena del ram, incorporada l'any passat a la representació. I acabava, com és habitual, amb la crucifixió a la Mar d'en Manassa, escena i entorn que s'han convertit en tret diferencial del muntatge escalenc. En total, es reprodueixen 6 escenes per diferents localitzacions del nucli antic: el Ram a les places de l'Ajuntament i de l'Església; el Senedrí i la Sentència a la plaça de l’Església, la Primera Caiguda i les Dones Pietoses a la plaça Avi Xaxu; la Verge Maria, la Segona Caiguda i la Verònica a la plaça Víctor Català; Les Injúries, la Tercera Caiguda i el Cirineu al carrer Joan Massanet amb la plaça del Peix i, finalment, la Crucifixió a la Mar d’en Manassa. El Via Crucis de l'Escala s'ha anat convertint, en els nou anys que fa que es representa, en l'acte més multitudinari dels que se celebren per laSetmana Santa escalenca.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar