Publicitat
Publicitat

Dídac Costa parla de la Vendée Globe

El regatista Dídac Costa explica als socis del Club Nàutic l'Escala l'experiència viscuda a la regata Vendée Globe, que porta els participants a fer la volta al món sense escales. Tot i sortir quatre dies més tard que la resta de participants per  una avaria finalment va quedar en catorzena posició.

El regatista format al Club Nàutic de l'Escala Dídac Costa ha estat el primer català en participar a la Vendée Globe, la regata que fa la volta al món sense escales i sense assistència.La duresa de la prova, tant pels barcos com pels navegants, és extrema. Només van acabar la cursa 19 dels 29 inscrits.Amés, el regatista del Nàutic l'Escala va tenir una avaria a una de les vàlvules que equilibren el vaixell, que el va fer sortir quatre dies tard, i tot i això, va remuntar fins quedar catorzè.Sense aquest problema, per temps, hauria assolit la vuitena posició.S'explicava aquest cap de setmana en una conferència davant molts socis i afeccionats del club.En una regata de llarga durada, de 108 dies amb trams amb una meteorologia infernal, Costa no es va poder estalviar entrebancs importants. Amés de l'avaria a la sortida, durant el recorregut va tenir problemes greus amb les veles, que va anar reparant com va poder.

La regata va ser seguida dia a dia per una vintena de socis del club, que tampoc es van voler perdre l'arribada.

Per Dídac Costa l'experiència ha valgut molt la pena, tot i que encara és massa aviat per dir si hi tornarà.

Durant la regata una quinzena de socis del Club Nàutic van participar a la regata virtual que es podia fer des de la web oficial de la Vendée Globe. Al primer classificat del club se li va entregar un petit record.Canal 10 oferirà en les properes setmanes la conferència íntegre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar