Publicitat
Publicitat

Creix la participació a l'Aplec de Cinclaus

L'Escala ha reviscut l'Aplec de Cinclaus, amb un increment de participació al concurs d'arrossos i paelles. Deu colles i més de dos-cents comensals hi van participar. La Principal de l'Escala va completar l'aplec amb una audició de sardanes.

El dilluns de Pasqua es celebra a l'Escala el tradicional aplec de Cinc Claus, nucli medieval de cinc masies distribuïdes al voltant de l'església de Santa Reparada. L'aplec és una trobada festiva el dinar de la qual surt del concurs d'arrossos on enguany hi han participat deu colles, que donaran menjar a més de dos-cents comensals, per sobre de la que hi hagué l'any passat. El primer premi del concurs se'l va endur la Colla Pessigolla 1; el segon, la colla La Balconada i el tercer la Colla Mimosa. El jurat, format pels cuiners Jordi Jacas i Jordi SAbadí més la cuinera Conxita Sureda, van valorar també la colla Pétit Déjeuner amb el premi a la millor presentació.

Va ser una jornada presidida per una meteorologia plenament assolellada i per un ambient molt festiu.

L'Aplec de Cinc Claus és una tradició ancestral recuperada l'any 1980 i que no s'ha deixat de celebrar des de llavors. La d'enguany ha estat la trenta-vuitena edició. Una audició de sardanes amb la cobla local La Principal de l'Escala hi posava la nota festiva final. A la mitja part de l'audició es van lliurar els premis del concurs d'arrossos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar