Publicitat
Publicitat

Dissabte, jornada de portes obertes a l'Alfolí de la sal

Amb l’objectiu que els veïns de l’Escala coneguin l’edifici de l’Alfolí de la Sal i vegin els treballs de restauració, aquest dissabte es fa una jornada de portes obertes. A partir de les 11h del matí, tothom que ho vulgui podrà entrar a l’emblemàtic edifici. Per animar la jornada, s’han programat dos concerts al matí i dos a la tarda. A més, diumenge es presentarà l’últim llibre de Mariona Masferrer.

Dissabte a les 11h del matí l'Alfolí de la Sal de l'Escala obrirà portes en una jornada que es vol que serveixi perquè els veïns del municipi descobreixin l'edifici i se'l facin seu, després que hagin passat 11 anys d'ençà de la seva compra i procés de restauració. L'adquisició de l'Alfolí de la Sal i els diversos projectes de restauració que s'hi han dut a terme han tingut un cost total de pràcticament 4 milions d'euros, bona part dels quals han arribat d'administracions externes a l'Ajuntament. Per l'alcalde de l'Escala, dissabte és un dia històric.

Ara aquest edifici emblemàtic passarà a ser un nou actiu cultural i turístic per al municipi.

Recordem que l'Alfolí de la sal es va comprar a finals del 2005 inicis del 2006, després d'una campanya popular perquè l'Ajuntament recuperés aquest patrimoni material, que explica els orígens de la vila.

Amb motiu d'aquesta jornada de portes obertes, el Museu de l'Anxova i de la Sal ha organitzat dues exposicions temporals a l'Alfolí. La primera es titula "Josep Esquirol, la memòria de l'Escala", i l'altra "L'Alfolí de la Sal de l'Escala". Ambdues mostres es podran visitar fins al dia 1 de maig, en horari de 5 a 8 de la tarda.A més de les exposicions, s'han programat una sèrie de concerts per animar la jornada de portes obertes. Així, a les 11 del matí l'alcalde, Víctor Puga, inaugurarà l'obertura de portes. Estarà acompanyat d'Eduard Carbonell, catedràtic d'art, i Joan Viader, arquitecte. Tot seguit, actuarà el duet Ágora. A la una, serà el torn del piano de Martí Aiguabella. A les cinc tornarà a obrir portes l'Alfolí amb l'actuacio del duet Àgora. A les sis, Enric Cullel oferirà un espectacle de percussió. Per acabar de completar la jornada de portes obertes, el diumenge 16 a les 12 del migdia, l'Alfolí acollirà la presentació del llibre Via fora, Joan Pagès síndic remença 1431-1502, de Mariona Masferrer. La presentació anirà a càrrec de l'exalcalde de l'Escala Estanis Puig. Es tracta d'una novel·la editada per Brau Edicions que explica la història d'amor d'en Joan Pagès, un home compromès amb la seva època, en el context del conflicte remença. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar