Publicitat
Publicitat

LLuís Roura Creu de Sant Jordi

El pintor escalenc LLuís Roura rebrà la creu de Sant Jordi que otorga la Generalitat. Es reconeix la seva trajectòria artística mostrant la natura i el paisatge de les comarques de Girona.

La Generalitat de Catalunya va acordar ahir atorgar la Creu de Sant Jordi al pintor escalenc Lluís Roura, , un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona de la generalitat de Catalunya.La distinció, creada l'any 1981, distingeix les persones pels seus mèrits en la prestació de serveis destacats al país.

El el cas de Lluís Roura, pel conjunt de la seva obra en la qual, com a pintor, escultor i il·lustrador de llibres, ha sabut captar la bellesa de la natura i del paisatge de les comarques gironines, i especialment de la de l'Empordà. Des del 1970 exposa els seus treballs dins i fora de Catalunya, i ha obtingut nombrosos reconeixements.Lluís Roura es va emocionar quan li comunicava per telèfon el Conseller de Cultura Santi Vila.En total, aquest any el govern distingirà amb la Creu de Sant Jordi 29 personalitats i 23 entitats catalanes, que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.En són exemple Teresa Gimpera, la nedadora Gemma Mengual, el museòleg Eusebi Casanelles, la modista Rosa Clarà, el periodista Josep Cuní o l'empresari Víctor Grífols. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar