Publicitat
Publicitat

El ple d'abril aprova la connexió del passeig de Riells amb les Planasses

De nou, el ple del mes d'abril a l'Ajuntament de l'Escala s'allarga fins a les dues hores, amb un intens debat al torn de precs i preguntes. Celebrat dilluns al vespre, va servir per aprovar la primera fase del projecte de connexió del passeig de Riells amb les Planasses i per donar compte del romanent de tresoreria del 2016, que és de més d'un milió i mig d'euros.

Amb els vots a favor de Junts per l'Escala-Esquerra Republicana, el ple d'ahir al vespre a l'Ajuntament de l'Escala va tirar endavant l'aprovació inicial de la primera fase del projecte de connexió del passeig de Riells amb les Planasses. A partir del setembre s'actuarà en el tram que va fins a la rotonda de la Clota petita. Les obres tenen un pressupost de 779.000 euros, dels quals 400.000 sortiran de subvencions de la Generalitat i la Diputació de Girona, i està previst que s'allarguin 5 mesos. Convergència i el PP van votar-hi en contra, en considerar que no és una obra prioritària per a garantir el benestar dels veïns i que ara no toca.

Dels deu punts que tenia l'ordre del dia del ple del mes d'abril, també en destacava la liquidació de l'exercici del 2016, que s'ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de més d'1 milió 600 mil euros. Pel que fa a l'endeutament, l'Ajuntament de l'Escala se situa al 21,89%, amb 4 milions 200 mil euros de deute. Una xifra que per l'alcalde és molt positiva, ja que en deu anys el tant per cent d'endeutament s'ha reduït del 84,8% fins a poc menys del 22%. A més, el pagament mitjà dels proveïdors és de 15 dies des de l'aprovació de la factura. 

Malgrat que només es tractava de donar comptes de la liquidació al ple, Convergència i PP van mostrar-se clarament en contra d'aquestes xifres, perquè ambdues formacions són partidàries de reduir el pressupost municipal i abaixar impostos. 

Amb els vots favorables de Convergència i Esquerra, i l'abstenció del regidor popular, va tirar endavant una proposta de modificació de les ordenances fiscals que ha de permetre unificar els preus de tots els espais de zona blava del municipi, amb una tarifa per la temporada d'hivern i una per la d'estiu. A més, s'amplia el període màxim de temps del tiquet de 90 a 180 minuts. I es converteix l'aparcament de la plaça nova en bonificat per a residents a l'hivern. Tots aquests canvis s'aplicaran a partir del mes de maig, quan la proposta s'hagi aprovat definitivament.

El ple d'ahir va ser un ple intens, de pràcticament dues hores, amb molt de debat. Precisament, un dels punts que va generar més controvèrsia va ser el de les mocions. Junts per l'Escala havia presentat una moció perquè l'ajuntament s'adhereixi al pacte nacional pel referèndum. I el text va rebre les crítiques tant de Convergència com del PP. Una situació que va molestar el grup municipal d'Esquerra.

Per tot plegat, el regidor de Junts per l'Escala diu no sentir-se a gust amb aquest tipus de plens. 

Aquest ple del mes d'abril es pot escoltar íntegrament al programa Talls de ple de Ràdio l'Escala, just després de l'informatiu de les 6, avui, demà i dijous.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar