Publicitat
Publicitat

Comença la tramitació per connectar el passeig de Riells amb el parc de les Planasses

En el ple d'aquest vespre ha de començar la tramitació per connectar el passeig de Riells amb el parc de les Planasses, amb l'aprovació inicial del projecte de la primera fase, que comprèn des del final del passeig fins a la rotonda de la Clota petita. L'obra té un cost de 779.000 euros, dels quals 400.000 euros provenen de subvencions.

El ple d'aquest vespre a l'Ajuntament de l'Escala ha d'aprovar una part del projecte per a continuar el passeig de Riells fins a les Planasses. En aquest cas, s'ha d'aprovar inicialment la primera fase del projecte, que comprèn des del final del passeig fins a la rotonda de la Clota petita i el carrer Sibil·la de Fortià. Això també inclou el pas arran de mar de la punta del Noi Esquerrà. A més de pavimentar i urbanitzar aquesta zona, l'obra també permetrà millorar la recollida d'aigües pluvials. L'objectiu és que tot aquest tram esdevingui més agradable al visitant.

En els trams compartits entre vehicle i vianant, es pavimentarà a un sol nivell per pacificar el trànsit i crear un carril bici. 

Aquest és un dels projectes inclosos dins el Pla de Foment Territorial del Turisme 2017 a nivell de Catalunya, la qual cosa, segons l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, demostra la importància de l'obra, a l'alçada de la reforma del front marítim, i que no es tracta d'una inversió més per a l'Escala. L'alcalde considera que és una actuació molt necessària per a millorar l'aspecte d'un dels punts més turístics i concorreguts del municipi.

El pressupost inicial d'aquesta obra és de 779.000 euros, dels quals 400.000 estan coberts per subvencions de la Generalitat i la Diputació de Girona. Els treballs començaran al setembre i tenen un calendari d'execució d'uns 5 mesos. 

Més endavant, aquesta actuació haurà de continuar amb dues fases més. A través del carrer Romeu de Cobera fins arribar al port i amb l'obertura d'un accés més digne al parc de les Planasses. El projecte ha estat redactat per Birulés, Cabré, Romans Arquitectes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar