Publicitat
Publicitat

Les propostes escollides al taller dels pressupostos participatius es podran consultar al web

A partir d'avui, les propostes escollides al taller dels pressupostos participatius de dilluns es podran consultar amb detall al web participacio.lescala.cat. D'aquesta manera tothom disposarà de la informació de cares a la pròxima votació, que serà al mes de maig.

Per tal que tothom tingui accés a les propostes votades al taller ciutadà de dilluns al vespre al CER, en el marc del procés dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de l'Escala, aquesta setmana es penjaran els detalls de les inversions a la pàgina web creada expressament: participacio.lescala.cat. Les deu propostes amb una major puntuació van ser, per aquest ordre: Millorar la il·luminació de més passos de vianants; fer una xarxa separativa d'aigües negres i plujanes als carrers perpendiculars al passeig marítim; adaptar l'accés a platges per a persones amb mobilitat reduïda; arreglar voreres a la zona de Riells de Dalt Residencial; Adequar el recorregut per arribar a peu o en bicicleta de Riells de Dalt a l'escola l'Esculapi; millorar l'entorn del mirador i la torre de Punta Montgó; arreglar voreres a l'avinguda Girona i el carrer Enric Serra; habilitar un servei de dutxes per a persones amb situació d'exclusió social; instal·lació d'enllumenat públic que funcioni amb energia solar i millorar l'enllumenat del carrer Francolí. 

Per al Síndic de Greuges municipal, que segueix de prop els pressupostos participatius per donar fer que tot el procés es fa amb transparència, el taller de dilluns va ser un exercici molt interessant de decisió col·lectiva.

Fruit de la primera fase del procés, la de la proposició d'inversions a través d'urnes i de la web, es van registrar 176 propostes. Després d'avaluar-les, els tècnics van reduir-les a 42, que són les que els assistents al taller de dilluns van ordenar en funció de la seva importància i prioritat. La pròxima votació, i la definitiva, es farà al mes de maig. Mitjançant aquest procés de pressupostos participatius es decidiran inversions per valor de 400.000 euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar