Publicitat
Publicitat

S'entreguen a l'Escala els premis gironins de l'11 edició del Premi Sambori Òmnium

Ahir a la tarda es van entregar a la sala d'actes del CER els premis gironins de l'onzena edició del Premi Sambori Òmnium. És un concurs escolar de narrativa en català per fomentar l'ús del català entre els nens i els joves. Ara aquests 18 premiats gironins s'enfrontaran amb la resta de guardonats de les diferents demarcacions catalanes en una final a Barcelona.

L'Escala ha estat la seu escollida per Òmnium Cultural per a celebrar l'onzena edició del premi escolar de narrativa en català Sambori Òmnium. L'acte es va celebrar ahir a la tarda al CER i hi van assistir els 18 premiats acompanyats de les seves famílies i professors. El Sambori és un premi de narrativa i poesia de temàtica lliure per alumnes de primària, secundària i batxillerat. Cada escola escull tres treballs per a presentar en les dues categories. El premi es divideix en diferents nivells, des de 1r de primària fins a 2n de batxillerat i consisteix en un val de 30 euros per a canviar en una llibreria. Ahir a l'Escala es van entregar els guardons gironins i ara aquests premiats passen a concursar a la final en què s'enfrontaran a escoles de tot Catalunya i que se celebrarà el 26 de maig a Barcelona. Enguany, la participació al premi ha crescut lleugerament, la qual cosa converteix el Sambori en un dels concursos literaris amb més participació d'Europa.

El jurat està format per docents de primària, secundària, batxillerat i la universitat, a més de personalitats vinculades al món de les lletres i la cultura. 

L'acte d'entrega dels premis gironins es fa cada any en una seu diferent, i en aquesta edició s'ha escollit l'Escala per tres motius.

La cerimònia va comptar amb la presentació de Jordi Piqué i les actuacions dels alumnes de l'escola de música municipal El Gavià de l'Escala. Per l'alcalde escalenc, Víctor Puga, és un honor que la vila hagi acollit un acte d'aquestes característiques.

El Premi Sambori Òmnium té per objectiu promoure l'ús literari del català a les escoles i instituts del Principat, la Franja, Andorra i Catalunya Nord. La convocatòria inclou tots els centres públics, privats i concertats. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar