Publicitat
Publicitat

La Confraria de Pescadors de l'Escala al GALP Costa Brava

Les confraries de la costa gironina s'han unit en una associació per tal de poder accedir als fons que la Unió Europea dedica a la pesca. La nova entitat es el GALP Costa Brava i busca implicació del sector públic i privat. La setmana passada es va celebrar una assemblea del GALPs a nivell europeu amb assistència de representació catalana.

La Confraria de Pescadors de l'Escala és un dels integrants del GALP Costa Brava, el Grup d'Acció Local pesquer de la Costa Gironina, una associació liderada per les confraries d'11 municipis,  nascuda per desplegar i dinamitzar les polítiques europees del sector pesquer.La proposta de la seva creació va ser del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat.Al territori espanyol hi ha grups GALP des de 2007. A Catalunya en hi ha un a les terres de l'Ebre i ara el de la Costa Brava.Treballant de manera associativa es pot accedir als fons europeus.Amés de les confraries el GALp busca complicitats i participació d'altres ens, tant públic com privats, que també poden presentar projectes i accedir a fons comunitaris.

Un exemple de projecte que podria entrar a les convocatòries d'ajuts podria esser aquest.

A final de la setmana passada la gerent de la confraria de l'Escala Trini Agúndez, assitia a una reunió del grups GALP de tot Europa a Letònia.En va sortir molt satisfeta per conèixer de primera ma les experiències d'altres paisos, una informació que després es pot aplicar a Catalunya.El 6 d'abril l'Escala acollirà l'assemblea del GALP Costa Brava i el proper mes d'octubre es farà una nova jornada de treball a nivell europeu en un punt encara per definir.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar