Publicitat
Publicitat

Noves condicions per a les subvencions del peix blau

El sector del peix blau està neguitós pels canvis en les vedes i les subvencions.  La Unió Europea denegarà o requerirà el retorn dels ajuts concedits si els inspectors detecten alguna infracció a les barques. 


El sector pesquer està indignat per les condicions per accedir a les subvencions imposades per la Unió Europea i l'Estat espanyol .La nova normativa no permet demanar cap subvenció si durant els dotze mesos anteriors s'ha comptabilitzat alguna  infracció considerada greu.

D'altra banda, en cas de rebre una subvenció, si durant els cinc anys posteriors es comet una infracció, s'ha de retornar l'import íntegre a l'administració.Des de la Confraria de Pescadors de l'Escala es creu que les lleis castiguen en excés un sector molt tocat, amés del rigor que hi apliquen els agents de la llei.Explicava el seu cas la President de la Confraria escalenca Roser Güell.Els diners de les subvencions es fan servir per pagar les despeses durant les aturades biològiques o per renovar i mantenir la maquinària. Les embarcacions encara no han cobrat l'import de les vedes de dos anys enrere.

Malestar per les subvencions i satisfacció per una sanció que no s'haurà de pagar.Recordem que fa uns mesos es va imposar una sanció de 60mil euros a la confraria  en considerar que el peix que es va vendre no complia la mida mínima.Finalment els jutjats han donat la raó a la confraria en considerar que les mesures no es van prendre en les condicions legals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar