Publicitat
Publicitat

Inauguració de l'any Puig i Cadafalch

L'Escala participa a l'acte institucional d'obertura de l'Any Puig i Cadafalch, que es va celebrar la setmana passada al Palau de la Generalitat. La vinculació de l'Escala amb Puig i Cadafalch ve a través del jaciment d'Empúries, i és que va ser l'impulsor de les excavacions arqueològiques.

El dilluns 13 de març, el Palau de la Generalitat va acollir l'acte institucional d'obertura de l'Any Puig i Cadafalch. Si el 2016 es va dedicar a l'escriptora Víctor Català-Caterina Albert, aquest 2017 és el torn d'aquest arquitecte, urbanista, restaurador, historiador de l'art de projecció internacional i polític. Enguany, es commemoren els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la seva presidència a la Mancomunitat de Catalunya. Si en el cas de l'escriptora queda clara la vinculació amb l'Escala, en el cas de Puig i Cadafalch el municipi també hi té un paper destacat en els actes de celebració, ja que aquest intel·lectual va ser l'impulsor de les excavacions arqueològiques d'Empúries i del museu.

El president de la Generalitat va ser l'encarregat d'obrir l'acte i, tot seguit, va intervenir el conseller de Cultura, Santi Vila. 

A la cerimònia, es va projectar un vídeo commemoratiu amb la lectura de textos polítics i periodístics de Puig i Cadafalch. A continuació, el professor d'història contemporània i president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, va glossar la seva figura. Van intervenir els comissaris de l'any, Eduard Riu-Barrera i Mireia Freixa. El llegat de Puig i Cadafalch abasta des de les nombroses edificacions a Barcelona i el Maresme, restauracions com la de la Seu d'Ègara, l’impuls a les excavacions arqueològiques d’Empúries o les classes que va impartir a Barcelona, París i Harvard. L’organització d’aquest Any és a càrrec de les institucions i de representants de la societat civil catalana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar