Publicitat
Publicitat

Continua el cicle de jornades del Centre d'Estudis Escalencs

El cicle de conferències del Centre d'Estudis Escalencs avança. Aquest cop, parlant sobre la candidatura perquè els camins de ronda de la Costra Brava siguin declarats paisatge natural per la Unesco. Va ser divendres al vespre al Masle.

Divendres va tenir lloc la segona de les conferències programades dins la vuitena edició de les jornades del Centre d'Estudis Escalencs. Davant una sala plena, el professor Àngel Morillas, historiador, professor d’art, i coordinador del Patrimoni de la Unesco, va abordar un tema d'actualitat. Va explicar els motius pel quals s'ha decidit presentar la candidatura a la Unesco perquè els camins de ronda de la Costa Brava siguin declarats paisatge cultural. La feina va començar ara fa més d'un any, amb l'objectiu de protegir aquests corriols que, sense ells, no es podria explicar part de la història. 

Per a Morillas, el patrimoni és imprescindible per a la creació d'una identitat, sigui material o immaterial. D'aquí la importància de conservar elements que potser passen desapercebuts, com els camins de ronda, però que també tenen la seva rellevància.

Al llarg d'una hora, Àngel Morillas va explicar els diferents conceptes que hi ha de patrimoni i què és el paisatge natural, que en aquest cas seria la distinció que podrien rebre els camins de ronda. Va acabar la conferència mostrant fotografies d'alguns dels paisatges que han rebut el reconeixement de la Unesco, com són els jardins del Palau Reial d'Aranjuez o les mines romanes d'or de León, les Médules. Properament, es podrà veure la conferència íntegre per Canal 10 Empordà.El cicle reprendrà les conferències el divendres 31 de març, i tractarà sobre les excavacions a Vilanera.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar