Publicitat
Publicitat

El pressupost participatiu entra en la penúltima fase

El pressupost participatiu entra en la penúltima fase. Un 60% de les propostes recollides en la primera fase han estat validades i seran debatudes ara en un taller participatiu que es farà el 27 de març. Abans de l’estiu es completarà tot el procés.

Anunci 0s

Un 60% de les 176 propostes presentades en la primera fase del procés de pressupost participatiu han estat validades, és a dir, complien amb les bases del procés. Aquestes entraran ara a ser debatudes en el taller participatiu o bé seran assumides directament per l'Ajuntament perquè ja estaven pressupostades, ja s'hi estava actuant o es faran igualment perquè ja estaven en estudi.

El taller participatiu, penúltima fase de tot el procés es farà el dilluns 27 d'aquest mes a la sala d'actes del CER a dos quarts de vuit del vespre. S'ha optat per escollir un dilluns entenent que és el dia que bona part dels establiments comercials tanquen a la tarda i facilitar d'aquesta manera la participació. El taller és obert a tots els veïns majors de 16 anys.

Entre les propostes n'hi ha de referents a la millora de carrers i d'accessbilitat, millora o creació de zones de jocs infantils, espais de pipi-can o parcs per a gossos, dotar de graderies retràctils la sala polivalent o fer pistes esportives entre d'altres.

La comissió tècnica encarregada de la validació de les propostes rebudes n'ha descartat un total de 68. Els motius són que no corresponien al capítol d'inversions, que no eren compatibles amb la normativa vigent o que no eren competència estrictament municipal, perquè superaven els 100 mil euros de límit o per altres motius.

Els ciutadans que assisteixin al taller escolliran les propostes que passaran a la fase final de votació. Tots i sou convidats! Finalment, les propostes que hagin estat prioritzades al taller es votaran. Totes les persones de 16 i més anys de l’Escala podran votar-les. I s’executaran les propostes que obtinguin més vots fins a esgotar el pressupost de 400.000€ destinat a aquest procés.

El procés participatiu entrarà després d'aquest taller a la votació final que, si es compleix el calendari previst, es celebrarà el mes de maig vinent.

Una de les figures més implicades en el procés és el síndic de greuges municipal, que ha reiterat la sorpresa que ha significat l'alta participació.

En aquest sentit, l'alcalde insistia en la satisfacció per la implicació dels veïns en els afers comuns del municipi.

Tant és així, que no ha deixat passar per alt l'oportunitat d'agrair l'esforç a tots els estaments que hi han participat.

Comentaris del vídeo© 2018 canal10.cat - Avís legal - Contactar