Publicitat
Publicitat

L'escola l'Esculapi participa al projecte artístic ConArte Internacional

L'escola l'Esculapi participa al projecte artístic ConArte Internacional. Consisteix en introduir alguna disciplina artística a l'aula. En el cas de l'Esculapi s'ha escollit l'ukelele. Els nens i nenes de 3r de primària rebran classes d'ukelele un cop per setmana fins a 6è de primària. L'objectiu d'aquest projecte és acostar la música a nens que difícilment podrien assistir mai a classes extraescolars de música, a la vegada que es fomenta la cohesió i la integració social.

Aquest curs a l'escola l'Esculapi de l'Escala es van plantejar fugir de la flauta dolça a les classes de música. És un instrument molt vist, que generacions i generacions d'escolars han tocat a primària, i la mestre de música de l'Esculapi volia buscar un nou incentiu. I va pensar en l'ukelele. D'aquí es va passar a participar al projecte artístic ConArte Internacional. I gràcies a una aportació econòmica de l'Ajuntament de l'Escala es van poder comprar els instruments pels 23 alumnes de 3r de primària.

Tal com explica la directora, el projecte ConArte Internacional busca apropar la música a aquells nens i nenes que difícilment podrien anar mai a classes extraescolars de música. S'imparteix els dijous a la tarda al centre i la classe la condueix un mestre que posa l'entitat juntament amb el mestre de música de l'escola. És una activitat de tres anys, és a dir, aquests alumnes rebran classes d'ukelele fins a 6è. ConArte va néixer a Mèxic, amb l'objectiu d'incorporar les arts com a eix per a una educació per a la pau i el desenvolupament social a l’escola pública i en comunitats d’alta marginalitat. A Catalunya arriba el 2004. Però no és fins al 2014 que neix l'associació ConArte Internacional. Hi participen 450 alumnes de 8 centres d'ensenyament, entre els quals n'hi ha 2 de Figueres i aquest de l'Escala.

El programa introdueix música, dansa o teatre a les aules per afavorir un canvi social basat en el respecte, la igualtat i la solidaritat a través de la capacitat educativa de les arts.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar