Publicitat
Publicitat

Comencen les vuitenes jornades del Centre d'Estudis Escalencs

Divendres, es va donar el tret de sortida a les vuitenes jornades organitzades pel Centre d'Estudis Escalencs, que enguany consten de quatre jornades i tracten temes diversos. En paral·lel, també va obrir portes l'exposició "Anem a la platja", formada per fotografies i plafons cedits per diferents museus catalans.

La conferència "El comerç marítim a la Costa Brava del segle XIV al XIX", a càrrec dels historiadors Mario Zucchitello i David Moré, va donar el tret de sortida divendres a la tarda a les vuitenes Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, que enguany es dediquen a Pere Gay Fumadó, traspassat recentment i membre del Centre d'Estudis Escalencs. En total, el cicle consta de 4 jornades. Tres de les quals són conferències seguides l'endemà dissabte d'una visita guiada i l'última consistirà en la projecció del documental Good Night Sarajevo. En aquesta ocasió, a diferència d'altres edicions, les jornades no tenen una temàtica única, sinó que cada dia tracten un tema en concret. Així, aquest divendres es va repassar el comerç marítim, amb la posterior visita a la casa de can Cinto Xuà. El divendres 17 de març a les 7 de la tarda, es parlarà dels camins de ronda amb una excursió a les Planasses. El dia 31 de març a les 7 serà el torn de les excavacions arqueològiques de Vilanera, amb una visita al lloc. I, finalment, el dia 7 d'abril a les vuit del vespre, les quartes jornades seran sobre la Guerra de Bòsnia.

La inauguració de les jornades va tenir un moment molt emotiu, quan els 4 fills de Pere Gay van rebre l'aplaudiment del públic assistent en memòria del seu pare.

La jornada inaugural també va servir per presentar l'exposició "Anem a la platja". Consta de fotografies antigues i plafons cedits per diferents museus que formen part de la Xarxa de museus marítims de la costa catalana. La mostra permet recordar com va ser l'arribada dels primers turistes a les platges catalanes. Es pot visitar a la sala polivalent del Museu de l'Anxova i de la Sal fins al 23 d'abril en horari de matins. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar