Publicitat
Publicitat

Dia de la dona a l'Escala

Unes 120 persones van participar al primer dinar del Dia de la dona treballadora que el Casal del Jubilat havia organitzat per a commemorar l'efemèride. La celebració de la jornada es va completar amb la projecció d'un documental a la sala d'actes municipal i l'organització de diversos sopars de grups de dones.



Una actuació del grup Calidae va donar el tret de sortida a les celebracions del dia de la dona treballadora a l'Escala.Va ser al Casal del Jubilat, que fins l'any passat es traslladava fins a Olot per compartir al dia en un dinar que organitza el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.Aquesta vegada, per primer cop i per a comoditat de tothom, es va decidir celebrar-ho  a l'Escala, una iniciativa molt ben rebuda per tots els socis.A la Sala Polivalent del Casal s'hi van concentrar unes 120 persones, que van gaudir de la música de Calidae i d'un dinar amb musclos, calamars a la romana,un plat d'arròs, gelat coca i cava. Evidentment, les dones van ser les protagonistes de la jornada.

Els participants a la vetllada es van mostrar satisfets, sobretot per no haver de sortir de l'Escala per a la celebració. 

No van faltar el brindis i més música de Calidae per tancar l'acte.

A les vuit del vespre va ser el torn de l'acte més polític. Un any més va anar a càrrec d'Iniciativa per Catalunya-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa i es va fer a la sala d'actes municipal. Va consistir en la projecció d'un curt documental sobre la presència de la dona en l'espai públic. Feia un repàs a les figures històriques que es van atrevir, en el passat, a trencar els rols establerts i entrar en espais fins llavors exclusius per a homes o bé a dedicar-se a professions eminentment masculines. El curt parlava de dones com l'escriptora Virginia Woolf o la fotògrafa Vivian Maier.

Per Rosa Méndez, les situacions viscudes en el documental no són tan llunyanes i encara queda molt camí per recórrer per aconseguir la plena igualtat home-dona.

La commemoració del Dia de la dona a l'Escala es va tancar amb la celebració de diversos sopars de grups de dones.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar