Publicitat
Publicitat

Ple de març

Ahir al vespre es va celebrar el ple corresponent al mes de març. Entre els punts aprovats destaca l'adhesió a un conveni pel qual es pagaran preus més barats pel consum elèctric pels punts de llum i edificis municipals. Als precs i preguntes va tornar el to agre d'altres sessions.

El municipi de l'Escala pagarà la mateixa tarifa elèctrica que la resta de poblacions incloses al Consorci Català pel Desenvolupament Local.Així ho ha aprovat el ple municipal, que s'ha adherit al contracte signat entre el Consorci i l'empresa Endesa Energía per un període d'un any ampliable a 3.La rebaixa en el preu del kilowat/hora, sumada a les millores fetes en l'enllumenat elèctric, disminuirà de manera important la factura de la llum de l'ajuntament de l'Escala. El ple va aprovar per unanimitat aquesta proposta, tot i que Esquerra Republicana demanava un estudi per tenir controlades les potències contractades a cada departament municipal, tenint en compte que aquesta potència ara mateix és determinant a l'import final de la factura de llum.El ple de març tenia 14 punts a l'rodre del dia.Entre d'altres es donava compte de la llista actualitzada dels voluntaris de protecció Civil, s'actualitzaven els sous del treballadors municipals i s'aprovava l'adhesió al STMUN, els Sistema d'Informació Territorial.Altres temes aprovats van ser la rescissió del contracte de dos locals del Viver d'empreses, el canvi de titularitat d'un xiringuitu a les platges d'Empúries i l'exempció de pagar la tarifa del cens d'animals en el cas que el propietari l'hagi adoptat.El ple també aprovava l'adhesió al Pla d'igualtat de gènere del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Tots els partits hi votaven a favor excepte el Partit Popular, entenent que hi havia detalls que no quadraven.El regidor popular també deia la seva la seva a l'única mociño presentada al ple, on bàsicament es reclamava dignitat pel sector de la pagesia. Ball·llosera creu que temes mediambientals i de natura han fet molt mal al sector.

En aquest punt s'arribava als precs i preguntes, un punt ple de retrets i amb un debat a estones molt agre, sobretot entre Convergència i Unió i l'equip de govern.Tota l'oposició va demanar explicacions sobre les runes que hi ha a l'entrada sud, denunciant restes de fibrociment i demanant perquè les empreses no pagaven per fer us d'aquest espai.

El ple acabava amb retrets d'uns i altres per la manera com es va desenvolupar el debat.L'alcalde lamenta aquesta situació, fent però en global una bona valoració de la sessió plenària.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar