Publicitat
Publicitat

Conferència sobre demències

L'equip del centre sociosanitari Bernat Jaume de Figueres protagonitza la primera de les conferències de primavera de la junta local de l'associació contra el càncer. Què és i què no és la demència en va ser el tema. Es va fer a la sala d'actes municipal amb més d'una trentena d'assistents.

"Què és i què no és demència" ha estat el títol de la primera de les dues conferències del cicle de primavera que organitza la Junta Local de l'Associació Catalunya contra el càncer. Va tenir lloc ahir al vespre a la sala d'actes municipal i va ser impartida per la doctora Maria del Mar Fernández, la infermera Bea Carreño i la neuropsicòloga Marta Cullell, de l'equip del centre sociosanitari Bernat Jaume, de Figueres. En l'acte es va fer un repàs a l'impacte de les demències, especialment l'Alzheimer, en la societat actual. La doctora Fernández va fer una definició de la malaltia així com de les causes que la provoquen. La infermera Carreño va parlar dels símptomes amb què es manifesta i la neuropsicòloga Cullell es va centrar en els testos i proves que es fan als afectats.

Una xerrada, la d'ahir en la qual es va posar de manifest la incidència que tenen aquest tipus de malalties en l'actualitat.

La demència es pot prevenir en part, sobretot amb hàbits de vida saludables. En definitiva, els mateixos hàbits que es recomanen per prevenir afectacions del cor i el càncer.

La d'ahir era la primera de les dues conferències del cicle. Tot un clàssic de cada primavera a l'Escala, almenys des de fa setze anys.

La segona conferència s'ha programat per al divendres 24 de març al vespre. Serà impartida per l'oncòleg Enric Pous, de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar