Publicitat
Publicitat

Malestar en el sector del corall vermell per l'anunci de prohibició de la Generalitat

Malestar i preocupació entre els pescadors de corall vermell per l'anunci que ha fet la Generalitat que en prohibirà la pesca durant un mínim de 10 anys. Aquest anunci arriba després que hagi reduït el número de llicències a la meitat. El sector lamenta que se'ls fa pagar una mala gestió medi ambiental de l'administració i directament se'ls envia a la ruïna. Anuncien accions legals. 

Els pescadors de corall vermell estan en peu de guerra. Fa uns dies la Generalitat va anunciar que en prohibiria l'extracció perquè s'han reduït molt les colònies. El govern parla d'una moratòria de 10 anys, ampliable en funció de com es regenerin les reserves. La notícia ha caigut com una bomba en un sector que ja fa temps que arrossega malestar. Denuncien que la Generalitat no aplica les normatives europees, ni segueix cap tipus de política de preservació del corall, com sí que es fa amb els boscos, ni treballa prou per evitar els pescadors furtius.  

 

Els pescadors alerten que la culpa no és seva, ja que només hi ha deu llicències atorgades per a treballar en aigües interiors. I atribueixen el problema al fet que cada vegada hi ha més terreny protegit -parc del Montgrí, parc dels Aiguamolls, parc del Cap de Creus-, la qual cosa fa augmentar la pressió sobre les zones disponibles, que no tenen temps de repoblar-se. I demanen a la Generalitat que escolti els pescadors, per trobar una solució consensuada a la problemàtica. 

És per això que lamenten que se'ls faci pagar els plats trencats d'aquesta mala gestió i acusen el govern de voler-los arruïnar, ja que si han de parar durant deu anys, estan obligats a marxar de la Costa Brava o bé a canviar de feina. 

 

Davant d'aquesta situació, la cinquantena de pescadors de corall vermell que hi ha a tot l'Estat espanyol treballen per unir-se en una associació i emprendre accions legals per aturar aquesta prohibició de l'administració catalana. I és que si la Generalitat obre aquesta porta, el més segur és que després Madrid decideixi seguir-los els passos i prohibir també la pesca de corall vermell en aigües exteriors.

---------------------------------------

Bon dia. La notícia ha caigut com una bomba en un sector que ja fa temps que arrossega malestar. Denuncien que la Generalitat no aplica les normatives europees, ni segueix cap tipus de política de preservació del corall, ni treballa prou per evitar els pescadors furtius. És per això que lamenten que se'ls faci pagar els plats trencats d'aquesta mala gestió i acusen el govern de voler-los arruïnar aplicant la prohibició de pescar durant deu anys. Els corallers reconeixen que els bancs estan perdent reserves, però alerten que el fet que cada vegada hi ha més terreny protegit fa augmentar la pressió sobre les zones disponibles, que no tenen temps de repoblar-se. 

 

Davant d'aquesta situació, la cinquantena de pescadors de corall vermell que hi ha a tot l'Estat espanyol treballen per unir-se en una associació i emprendre accions legals per aturar aquesta prohibició de l'administració catalana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar