Publicitat
Publicitat

L'Escala, Olot i Banyoles s'uneixen per homenatjar el riu Fluvià en una exposició

L'Escala, Olot i Banyoles s'han unit per homenatjar el riu Fluvià en una exposició. La mostra, que va obrir portes divendres a Olot, consta d'una maqueta 3D del riu, plafons explicatius i la projecció d'un documental amb testimonis. Serà itinerant i arribarà a l'Escala la primavera de l'any 2018. 

Anunci 0s

Divendres passat es va inaugurar al Museu de la Garrotxa d'Olot l'exposició "El Fluvià, tres comarques i un riu", que ha estat possible gràcies a la feina dels museus d'Olot, Banyoles i del Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, a instàncies de la directora del de la Garrotxa.

Comissariada per Carles Bayés, l’exposició permet conèixer el Fluvià des de diferents punts de vista, explorant quins són els aspectes més singulars i la seva diversitat ecològica, paisatgística i cultural. I també busca donar a conèixer la riquesa del riu per afavorir-ne la seva preservació. És una mostra molt didàctica que consta de tres parts: una maqueta, plafons explicatius i un muntatge audiovisual. El gruix de l’exposició se centra en unes projeccions audiovisuals sobre una gran maqueta 3D de la conca del Fluvià. 

 

Complementen la mostra els plafons informatius amb fotografies antigues i testimonis de memòria local.

 

L'exposició serà itinerant. D'Olot, passarà al Museu Darder de Banyoles i a la primavera del 2018 s'inaugurarà al Masle de l'Escala. 

 

Finalment, la mostra es traslladarà el 2019 al centre expositiu Can Trona de la Vall d'en Bas, a tocar del Túnel de Bracons. 

Comentaris del vídeo© 2018 canal10.cat - Avís legal - Contactar