Publicitat
Publicitat

En marxa l'oficina del XALOC a l'Escala

Ja és en marxa a l'Escala la nova oficina del XALOC a l'Escala. Amés dels serveis generals que ofereix aquest ens de la Diputació en destaca el cobrament d'impostos i tributs que s'hagin de pagar fora de termini, que ja no es cobraran a l'oficina de recaptació de l'ajuntament.

Aquesta setmana ha ober a l'Escala  una nova oficina de la Xarxa Local de Municipis, més coneguda com el  XALOC.És un organisme autònom de la Diputació de Girona, creat per prestar serveis de suport i assistència als ens locals de les comarques de Girona.Bàsicament, els serveis prestats tenen relació amb la recaptació executiva. És a dir, el procés que comença un cop ha vençut el termini de pagament voluntari de tributs, taxes, preus públics o multes.

En el cas particular de l'Escala, el pagament d'impostos i tributs que no estan domiciliats, que es paguen en efectiu, si s'abonen dins del termini establert, el tràmit s'ha de fer a l'oficina de recaptació municipal, a la planta baixa de l'ajuntament. Però si ha expirat el temps, és a dir el que es diu que passen a executiva, el pagament o la reclamació s'haurà de fer a la nova oficina del XALOC instal·lada a la Plaça de les Escoles.Fins ara les oficines més properes a l'Escala eren a Figueres i Roses. Aquesta nova delegació del XALOC donarà servei, a més de l'Escala, als municipis de l'Armentera, Sant Mori, Saus Camallera i Llampaies, Torroella de Montgrí, Torroella de Fluvià, Viladamat i Ventalló.

Al XALOC també s'ofereix assistència i assessorament en matèria jurídica, administrativa, econòmica i comptable, recursos humans, organització i formació. Aquests serveis s'ofereixen a tots els ens locals de les comarques de Girona, especialment als de menys de 100mil habitants, a ajuntaments, consorcis o patronats.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar