Publicitat
Publicitat

Premi Biosphere per a les Vies Braves

El consorci de Vies Braves és reconegut amb el prestigiós segell Biosphere de turisme responsable. És la primera organització gironina en rebre aquest guardó. El regidor de Medi Ambient ho considera un reconeixement per la bona feina feta amb aquest projecte.

L'Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l'Organització Mundial del Turisme (OMT), ha atorgat al projecte Vies Braves la Certificació Biosphere Responsible Tourism que l’acredita com a experiència sostenible. Es tracta de la primera organització de les comarques de Girona que obté aquesta certificació internacional i la primera experiència turística marítima d'arreu del món catalogada com a sostenible. Per concedir la distinció, l'Institut de Turisme Responsable l'ITR s’ha fixat en aspectes com la gestió sostenible del projecte, el desenvolupament econòmic i social que suposa, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, la qualitat i seguretat del mateix i la implicació del visitant.

Des de la seva creació, l'Ajuntament de L'Escala va creure en aquest projecte i es van delimitar dues vies d'aquest projecte. Una , tot resseguint el passeig marítim i l'altra a la zona de Les Planasses.

L'any passat, L'Escala es va desmarcar del consorci de Vies Braves, però es van continuar marcant i oferint als nedadors. Això sí, amb l'etiqueta de "canals lliures de natació". No obstant, des de l'Ajuntament es veu factible de tornar a entrar-hi.

L'empresa Vies Braves opera actualment a la Costa Brava, al litoral barceloní i de Barcelona ciutat, amb el suport de les administracions locals. Els seus itineraris pretenen explorar i gaudir, des de l'aigua i de forma segura, d'entorns naturals i submarins de gran bellesa.

A cadascuna de les poblacions on n'hi ha, s'organitzen trobades per nedar en grup i sessions d'immersió lleugera (snorkeling) gratuïtes i adreçades a tots els públics, tot fomentant les actituds respectuoses amb l'entorn natural.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar