Publicitat
Publicitat

Un dia més de temporal de llevant

Encara durant avui i demà es notaran els efectes d'una nova llevantada, amb temporal marítim i vents que ja comencen a anar a la baixa. Des de protecció Civil, però, es demana es demana molta prudència sobretot als llocs on trenquen les onades.



Protecció Civil de la Generalitat manté activa l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya, INUNCAT, pel temporal marítim amb fort onatge i mar de fons previst fins dimecres al migdia i que afecta tot el litoral.

En principi el punt àlgid de la llevantada ha passat, provocant onades que han superat els tres metres a tota la costa catalana, que han anat acompanyades de vents d'entre 40 i 50 quilòmetres per hora.Es demana a la ciutadania que extremi les precaucions i eviti apropar-se a les zones on trenquen les onades, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins i evitar que pugui arribar de nou a la costa.Cal evitar sensacions de falsa seguretat.En el cas de fer fotografies o enregistrar vídeos es demana la màxima prudència, tant pel que fa la foto com per les persones que el puguin acompanyar.

Igualment  recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa.

També cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat, en el  cas de l'Escala amb l'accés a la part baixa del Passeig Marítim.D’altra banda, el Servei de Meteorologia de Catalunya preveu que a conseqüència de les pluges que afecten tot el territori, a les comarques gironines es puguin acumular molts litres amb episodis de forta intensitat encara fins dimecres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar