Publicitat
Publicitat

Xarxa territorial de Museus de les comarques gironines

La Xarxa territorial de Museus de les comarques gironines es consolida com a plataforma de suport als museus de la demarcació. Divendres es va fer la reunió de balanç del primer any de funcionament d'aquesta xarxa.

El conseller de cultura de la Generalitat, Santi Vila, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, han presidit la reunió de balanç del primer any de la Xarxa territorial de Museus de les comarques gironines. Un organisme que, en el seu primer any de funcionament, va gestionar un pressupost total de poc més de 560 mil euros. D'aquest primer any en destaquen actuacions com l'auditoria d'acció pedagògica realitzada als museus que formen part de la xarxa; el desenvolupament del programa d'accessibilitat; el de documentació, que ha permès inventariar i informatitzar més de 4 mil peces; i la campanya de promoció conjunta Nadal als Museus, uqe va suposar un increment del 56 per cent de visitants respecte l'any anterior durant les festes nadalenques.

El museu d'Empúries i el Museu de l'Anxova i de la Sal formen part d'aquesta xarxa. La comunicació entre museus, així com el finançament de les actuacions conjuntes són les prioritats d'una xarxa que, per a l'alcalde de l'Escala, és fonamental:

Però sobretot el tema econòmic, és fonamental:

Les actuacions previstes per a 2017 giraran entorn a quatre eixos: un, incrementar i diversificar públics; dos, contribuir a la millora de l'eficiència en organització i gestió dels centres; tres, impulsar la recerca i quatre, donar suport en la documentació, conservació i restauració de les col·leccions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar