Publicitat
Publicitat

L' ANC de l'Escala present al 6F

El sobiranisme en ple dóna suport als tres processats per l'organització del 9-N, un grup  de 18 escalencs juntament amb 4 autocars de l'Alt Empordà hi van ser presents.

Un grup de 18 escalencs van ser presents ahir a la mobilització massiva i sense precedents per donar suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la convocatòria oficial organitzada per ANC i Òmnium cultural abans d'un judici per l'organització del 9N. L'independentisme ha tornat a fer una demostració de força, han estat unes 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, les que s'han concentrat a l'exterior del Palau de Justícia convocats per les entitats sobiranistes en un ambient festiu i sobretot solidari.

El recorregut des del Palau fins a la seu del Tribunal ha transcorregut amb tota normalitat i amb mostres de suport i ànim dels ciutadans quan passaven Mas, Ortega i Rigau. Una de les parades més simbòliques ha sigut la que s'ha fet davant el Fossar de les Moreres, on estan enterrats els màrtirs del 1714. Allà s'ha cantat 'Els Segadors'. El moment culminant arribava a l'altura del passeig de Lluís Companys on esperaven els representants de les entitats sobiranistes i la gran concentració procedents de tot Catalunya en un centenar d'autocars. Per donar suport pels fets del 9N on molts catalans van participar. 

Durant el recorregut el conductor de l'acte animava els concentrats a ser "un clam" en suport a Mas, Ortega i Rigau. "No esteu sols" ha sigut un dels lemes, juntament amb "¡votarem!" o "¡fora, fora fora, la justícia espanyola!". Després de l'entrada al TSJC dels acusat, els concentrats van han anat abandonant progressivament el passeig de Lluís Companys.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar