Publicitat
Publicitat

Les quartes Jornades Víctor Català tanquen l'any dedicat a l'escriptora

Les quartes jornades Víctor Català i la representació de l'espectacle "Víctor Català, espurnes de llum", tanquen el seguit d'activitats que durant tot el 2016 i aquest mes de gener s'han programat per commemorar els 50 anys de la mort de l'escriptora Caterina Albert. Tots dos actes es van celebrar dissabte a l'Escala.

Dissabte l'Escala va programar els dos últims actes de l'any Víctor Català, que ha servit per commemorar els 50 anys de la mort de l'escriptora escalenca i fer un tribut a la seva figura. El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries va acollir durant tot el dia la celebració de les quartes jornades Caterina Albert/Víctor Català. I al vespre, l'Alfolí de la sal era l'escenari de la representació "Víctor Català, espurnes de llum", a càrrec del grup infantil de teatre Anxovix. 

Tal com va explicar l'alcalde, les de dissabte eren les quartes jornades sobre l'escriptora que es fan a l'Escala, atès que ja se n'havien organitzat anteriorment. Duien per títol "Víctor Català, la dona ferida pel llamp del geni", citant unes paraules de Joan Maragall. En total, van comptar amb deu xerrades que tractaven diferents vessants de l'escriptora i la seva obra. Entre els conferenciants hi havia experts com Laura Borràs, Núria Nardi, Jordi Boix o Enric Casasses. 

A l'acte de presentació de les jornades, també van intervenir la directora del museu, Marta Santos, i Montserrat Albert, neboda de Caterina Albert. Ambdues van destacar la fascinació que l'escriptora tenia per les ruïnes d'Empúries.

A les jornades hi van assistir una cinquantena de persones vingudes de diferents punts de Catalunya. Acabades les conferències, a dos quarts de nou del vespre va ser el torn de l'obra de teatre "Víctor Català, espurnes de llum". Sota la direcció d'Anna Casas i Carlos Murias, el grup de joves de les lectures dramatitzades de la Biblioteca de l'Escala va representar un espectacle poètic, musical i màgic, que volia ser un homenatge a l'escriptora. Els protagonistes de l'obra eren Caterina Albert, Lluís Albert, Joan Maragall o Àngel Guimerà. 

{{FRAGMENT



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar