Publicitat
Publicitat

Més de mil inscripcions a la primer cursa de la dona

La platja de l’Escala es tenyeix de blau i rosa en la primera edició de la Cursa de la Dona. Més de mil cinquanta inscripcions en una prova de caire familiar i solidari que va recórrer la façana marítima fins a La Clota.

La crida a participar a la primera cursa de la dona de l'Escala va tenir un efecte espectacular. Fins a mil cinquanta dones van participar en aquesta cursa popular i reivindicativa. La platja, punt de sortida i d'arribada es va tenir de blau i rosa, colors de la samarreta que identificava a totes les inscrites. Era una cursa popular, no competitiva, que recorria bona part del litoral escalenc, amb un traçat de cinc quilòmetres justos. Els organitzadors, el Club d'Atletisme Flama 91, es mostraven exultants pels bons resultats d'aquesta primera edició.

Tot i no ser una cursa d'esperit competitiu, les primeres atletes van completar el recorregut amb un temps excel·lent de poc més de vint-i-tres minuts. Les tres primeres a arribar a meta van ser Marily Banegas, Elsa Visa i Judith Soler. 

El bon temps i el bon ambient van regnar ahir a l'entorn de la Platja. 

Un tret distintiu de la cursa era la seva vessant solidària. I és que part de la recaptació feta amb les inscripcions es destinarà a la junta local de l'Associació Catalunya Contra el Càncer.

En aquesta vessant, l'escriptora Núria Esponellà, va dirigir unes paraules a tots els assistents. Abans de fer-ho, reivindicava la sensibilització de les dones envers els afectats pel càncer.

I aprofitava també per reclamar la dignitat de la dona malgrat les declaracions de personalitats del món de la política internacional i estaments de l'esport.

Al final de la cursa, es va fer un sorteig pel qual fins a un total de 130 atletes van ser obsequiades amb premis cedits per establiments comercials col·laboradors de la cursa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar