Publicitat
Publicitat

Es reclama una canonada per fer venir aigua d'El Pasteral

L'Escala i dos municipis més del baix Empordà demanaran fer arribar  una canonada des del pantà d'El Pasteral per tal de solventar els problemes de subministrament d'aigua que hi ha durant l'estiu. A finals de setmana hi ha una reunió amb l'ACA i el Consorci de la Costa Brava per tractar del tema.

Els alcaldes de L'Escala, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà reclamen conjuntament que es faci arribar una canonada d’aigua de de l'embassament  del Pasteral fins als tres municipis. Consideren que aquesta seria la solució definitiva als problemes  d’abastament  durant l’estiu, quan pateixen un increment important de població, passant de 35mil a 100mil habitants.L’aportació d’aigua del Pasteral permetria també reduir la pressió actual de l’aqüífer del Baix Ter, del que es nodreixen al voltant d’una trentena de municipis, evitant així el risc de salinització.

En conjunt, a banda de resoldre aquest dèficit d'aigua durant l'estiu, la prolongació de la canonada del Pasteral, que s'alimenta dels pantans de Sau i Susqueda,  tindria importants avantatges econòmics i mediambientals.

Aquets divendres els tres ajuntaments es reuniran  amb l’Agència Catalana de l’Aigua i amb el Consorci de la Costa Brava per intentar posar fil a l'agulla.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar