Publicitat
Publicitat

Divendres, primera donació de sang de l'any a l'Escala

Divendres es fa la primera donació de sang d'aquest any a l'Escala. El Banc de Sang i de Teixits fa una crida a la població a fer aquest gest solidari, per recuperar els índexs de donacions que han caigut sota mínims els últims dos anys.

La sala polivalent de la Llar del Jubilat tornarà a acollir divendres una jornada de donació de sang. Serà la primera d'aquest any a l'Escala i arriba pocs dies després de la marató de donació que s'ha fet en molts punts de Catalunya per salvar l'alarma que s'havia activat a primers d'any per la caiguda de reserves al Banc de Sang i de TEixits.

Es considera que el nivell de reserves òptim és el que oscil·la entre deu i onze mil bosses. Si baixa per sota de les set mil, es considera situació de perill i si baixa per sota de les cinc mil, com va passar just després de festes, s'activa la situació d'alerta. Ara s'ha recuperat el nivell òptim de reserves, però cal que hi hagi donacions regularment per tal que cap imprevist. I a l'Escala, es dóna el cas que en els últims dos anys s'ha produït una baixada de donacions molt important.

El Banc de Sang es marca l'objectiu de tornar a superar les cent donacions cada vegada que es ve a l'Escala.

La donació de divendres es fa, com sempre, a la sala polivalent de la Llar del Jubilat, de les quatre de la tarda a les nou del vespre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar