Publicitat
Publicitat

La paraula en el vent, nou recorregut històric i literari a Empúries

El ¡camp d'aprenentatge d'Empúries estrena aquest curs escolar el recorregut històric i literari "La paraula en el vent". És pensat per a alumnes de batxillerat, que hi participen activament llegint textos clàssics en els llocs més significatius del recinte històric d'Empúries.



Aquest és un fragment de l'obra "Ifigènia a Àulide" d'Eurípides, llegit per una alumna de batxillerat de Tàrrega, aquest matí a Empúries. És un dels deu textos inclosos al projecte "La Paraula en el Vent", un recorregut històric i literari que ofereix el Centre d'Aprenentatge d'Empúries, pensat especialment per a alumnes de batxillerat i que pretén ser una aproximació als grans autors de la literatura clàssica. Els mateixos alumnes són els qui els llegeixen in situ des dels indrets més significatius del jaciment emporità.

El curs passat ja s'havia fet una prova pilot de "La paraula en el vent" però no ha estat fins aquest que no s'ha posat en marxa per a tots els instituts de Catalunya:

Aquest matí han passat per aquest projecte alumnes de batxillerat de dos instituts de secundària de Tàrrega.

PROFE_GREC_INSMANANUELDEPEDROLO_RAMON CADRDONA.mp3 PROFE_LLATIGREC_INSCOSTAFREDA_ANGELSSALCEDO.mp3

La visita era com la cirereta d'un pastís que feia dies que s'anava preparant. I és que els alumnes ja feia dies que treballaven els textos que avui han llegit a l'aula:

L'expedició de Tàrrega va començar el recorregut històric ahir visitant el jaciment íber d'Ullastret al matí i el nucli medieval de Sant Martí d'Empúries a la tarda. Van dormir a l'Alberg d'Empúries i avui han fet el recorregut literari "la paraula en el vent". La satisfacció es feia evident als rostres dels alumnes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar