Publicitat
Publicitat

Les Anxoves del Xillu a l'espai Òpera Samfaina del Gran Teatre del Liceu

Les anxoves de la casa Anxoves El Xillu es poden degustar a l'espai Òpera Samfaina del Gran TEatre del Liceu. En aquest espai, creat per Franc Aleu i els germans Roca s'hi explica la història de Catalunya a través dels productes gastronòmics més significatius del país.

Òpera Samfaina pretén promoure la cultura catalana a través de la gastronomia. Ubicat al Gran TEatre del Liceu, està impulsat per Tast Barcelona i compta entre els seus col·laboradors amb Franc Aleu, escenògraf d'òperes; Joan Gràcia, membre del Tricicle; i els germans Roca, que n'assumeixen l'assessorament gastronòmic. Han estat aquests els qui han inclòs Anxoves El Xillu entre els productes i receptes més característics i de més qualitat de Catalunya. Les anxoves es podran tastar en diferents espais d'aquest nou projecte anomenat Òpera Samfaina: la Vermuteria, concebuda com el preàmbul d’aquesta experiència; a El Mercat, on també es podran comprar els productes El Xillu; o a L’Odissea Catalana, que és com s'ha batejat l’acte central de l’Òpera Samfaina. Es tracta d’un petit espectacle avantguardista de 25 minuts i amb espai per a 16 comensals, els quals viatjaran per la història de Catalunya a través dels productes de petits artesans.

Anxoves El Xillu va ser fundada l’any 1974. Quatre dècades després, i conscients que el tractament en sal d’aquest refinat producte de la mediterrània que els antics grecs van portar fins a Empúries han situat la seva població al mapa gastronòmic català i estatal, la tercera generació d’Anxoves El Xillu segueix treballant cada dia per mantenir i millorar aquesta especialitat mil•lenària. Ho fan amb un ferm compromís: l’aposta per la qualitat en tots els seus productes, des de les anxoves en sal als filets, passant per les olives farcides artesanalment d’autèntica anxova.

Francesc Moner, però, no deixa passar per alt la vessant solidària que acompanya el projecte d'Òpera Samfaina:

La dimensió mediàtica de l'anxova de l'Escala té un compromís important a partir d'aquest cap de setmana. I és que comença la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que culminarà, diumenge de la setmana entrant, amb la celebració de la Festa de l'Anxova.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar