Publicitat
Publicitat

Es celebra la 1a edició del Familiària

El Jaciment d'Empúries va acollir durant tot el dissabte la primera edició del Familiària, una proposta adreçada al públic familiar que vol acostar el Museu i les instal·lacions emporitanes a tothom. Durant tot el dia s'hi fan una cinquantena d'activitats, des d'un taller per encunyar monedes fins a passejades amb un carro romà. La resposta de públic va ser multitudinària.

Centenars de famílies van participar a la primera edició del Festival Familiària que s'ha celebrat al Jaciment d'Empúries.

És a la vegada una iniciativa lúdica, cultural, musical i gastronòmica adreçada al públic familiar, dels més petits als més grans.

Durant tot el dia es van fer activitats, com tallers de recreació històrica, espectacles d'ambientació, visites guiades, concerts o tallers de cuina.

La organització era conjunta, d'una banda  des del mateix jaciment a través de l'empresa Pistatxo Produccions i de l'altra en col·laboració amb el Gastromusical.

El Restaurant El Moli de l´Escala, en el marc del Gastrokids dins el Gastromusical, participava al Familiària amb qautre tallers: de cuina, d´empotar anxoves, de percussió corporal amb Santi Serratosa i de danses antigues.

També es podien veure actuacions de  titelles romanes de la companyia Genovesa de Teatre, amb ´La fi de Juli Cèsar´, on es seguien  les intrigues i ambicions que hi havia al palau de l'emperador romà.

El grup Drakónia oferia passejades amb biga romana, un carro amb dos cavalls, també es feien visites familiars al jaciment amb contacontes inspirat en la mitologia antiga i tallers relacionats amb la vida en l´antiga Roma.

Paral·lelament, també s'oferien  tallers de mosaics, monedes, jocs romans i d´altres que permetien descobrir com era el comerç a l´antiguitat.

Finalment es podia gaudir d'espectacles de més dimensió, tots amb molt seguiment de públic.

Per recuperar forces i reposar es disposava també d'una zona de pícnic amb foodtrucks amb una àmplia oferta gastronòmica.

Les activitats es van celebrar  durant tot el dia als jardins, la pineda i la zona del fòrum de la ciutat romana.

La iniciativa també compta amb la col·laboració de l´Ajuntament de l´Escala i de l´empresa de Serveis Educatius Icono.

Vista la resposta de les famílies en aquesta primera edició del Familiària toca anar pensant amb la segona, vist el que es va veure segurament amb la previsió de molta més gent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar