Publicitat
Publicitat

Devallada en les donacions de sang

La resposta dels escalencs a la darrera  donació de sang va ser nefasta. Només 49 persones van adreçar-se fins a la llar dels jubilats per donar sang, dels 10.000 habitants que té l'Escala. Es tracta de la xifra més baixa que s'ha registrat mai al municipi en dècades.

Divendres es va fer la campanya de donació de sang a l'Escala que correspon a l'estiu i és la primera vegada en 40 anys que no s'arriba a les 50 bosses de sang. Pel president dels donants de l'Escala, Ramon Ministral, es tracta d'una xifra molt dolenta, si es té en compte que al municipi hi ha censades unes 10.000 persones i que a l'estiu hi ha molts estiuejants.

Es dóna la circumstància que durant l'estiu és quan més sang es necessita. Els desplaçaments per carretera provoquen accidents que fan augmentar la demanda i, en paral·lel, molts donants habituals se'n van de vacances i no compleixen amb el seu calendari d'extraccions, per la qual cosa disminueixen les reserves de sang. Per tot plegat, la resposta dels escalencs a la campanya de divendres és molt preocupant.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar