Publicitat
Publicitat

Primer registre civil des de l'Hopsital de Figueres

Des de l'1 de juliol l'hospital de Figueres ja inscriu els naixements al registre civil des del propi centre sanitari. El primer nadó inscrit, l'escalenc Aleix Vizcarra Sanz nascut el 29 de juny. 

Aquest passat mes de juny s’ha anat implantant de manera progressiva a tots els hospitals públics amb maternitat de la Regió Sanitària de Girona la inscripció dels nounats al registre civil des del mateix centre sanitari. Aquest canvi estalvia als pares desplaçar-se fins al registre civil dels seus municipis, facilitant així que passin més temps amb els seus fills acabats de néixer.Aquest nou sistema s’ha desplegat al llarg de tot aquest mes de juny i des del dia 1 de Juliol s'aplica a l'hospital de Figures de la Fundació Salut Empordà.  El primer inscrit ha estat l'escalenc Aleix Vizcarra Sanz, nascut el passat 29 de juny. 

La sol·licitud d'inscripció s'ha de fer dins de les 72 hores posteriors al naixement i cal aportar tres documents: el certificat mèdic de naixement que lliura l'hospital; el DNI, NIE o passaport dels dos progenitors, o del sol·licitant si no és cap d'ells, i el llibre de família o certificat de matrimoni si falta la firma d'un progenitor. Immediatament, als pares se'ls lliurarà la documentació original aportada i un justificant d'haver fet la comunicació. Més endavant, per correu ordinari o en format electrònic, rebran el certificat literal de naixement que també actualitzarà automàticament el Llibre de Família sense necessitat d’haver de fer altre tràmit.

Aquesta actuació suposa un avenç en la modernització dels registres civils de Catalunya i permetrà reduir l'afluència de públic a les oficines de registre, amb una millor atenció al conjunt dels seus usuaris, ja que la comunicació i la inscripció del naixement constitueix el primer vincle que una persona estableix amb l'Administració de Justícia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar