Publicitat
Publicitat

Presentació vídeo resum del projecte sèpia

Presenten el vídeo resum del projecte sèpia, que promou la reproducció de sèpies i calamars a la badia. A més, s'ha obert una maqueta visitable pels banyistes a la platja del Moll Grec.

El projecte Sèpia va néixer després de constatar la gran davallada d'exemplars d'aquest cefalòpode a les aigües del nostre litoral. I pretén millorar les condicions de reproducció i recuperar la seva població. En el marc d'aquest projecte, dimecres es va fer una presentació pública del vídeo documental que recull l'experiència. Va ser un acte on s'hi havia convidat les empreses locals que treballen en activitats nàutiques, sobretot perquè fa pocs dies que s'ha habilitat i senyalitzat un espai de sepieres visitable pels banyistes.

El projecte sèpia consta sobretot de dues parts: la primera, la immersió de branques al fons del mar perquè les sèpies hi facin els ous fins que eclosionin; i la segona, que els pescadors recullin els ous de les seves xarxes, salvaguardant-los en una incubadora al costat de les branques,fins que els juvenils neixin i s'incorporin a la població de la seva badia. Des que es va iniciar el projecte s'han recuperat més de 5000 ous de calamars i 15000 de sèpia. Amb les immersions de seguiment que es van fent periòdicament, les expectatives són molt positives:

A la presentació del divendres, el sector de les activitats nàutiques va rebre amb molt bons ulls l'explicació de les sepieres visitables que s'han habilitat a la platja de Sant Martí, entre el moll grec i el moll nou, a una fondària d'entre dos i tres metres:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar