Publicitat
Publicitat

La Marxa Som passa per l'Escala

La Marxa Som, una caminada popular que recull propostes per al futur independent de Catalunya, passa per l'Escala. Després de recórrer totes les comarques catalanes, les quatre columnes de la marxa confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

L'acollida als marxaires de la Marxa Som es va fer al a plaça AVi XAxu. L'etapa que acabava a l'EScala havia sortit de Torroella de Fluvià i havia passat per Vilamaloclum, Sant Pere i l'ARmentera. L'endemà seguiria en direcció a Torroella, passant per l'EStartit. Són totes elles etapes de la columna anomenada "de Llevant", que havia sortit el 12 de juny de Berga. Aquesta setmana han començat la Ponent i la Sud. la 4a començarà a mitjans juliol, la Metropolitana. Totes 4 confluiran el 31 de juliol a Montserrat.

La Marxa Som coincideix amb el quarantè aniversari del que es va conèixer com a Marxa de la Llibertat. De fet, dilluns vinent farà quaranta anys justos de la sortida, des de l'Escala, de la columna tramuntana d'aquella històrica marxa que caminava aleshores amb les consignes de "llibertat, amnistia i estatut d'autonomia".

A l'EScala, la Marxa Som va ser rebuda amb un acte a la plaça Avi Xaxu, on es va llegir el manifest i es van explicar els fonaments de la marxa i la reivindicació per establir mecanismes de decisió democràtica més participatius al nou país que es vol que sigui Catalunya:

L'acte es va completar amb l'actuació del duet "Aixa", format per Ramon Manent i Samuel Arderiu:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar