Publicitat
Publicitat

Comença el Mundial de Kitesurf en categoria júnior

Durant tota la setmana es celebra en aigües del Golf de Roses es celebra una nova edició del Campionat del món de Kitesurf en categoria júnior. La prova ha començat amb un bon paper de la jove Nina Font, que ha quedat segona en la primera entrega de la competició.

És en dansa el  IV Campionat del Món de Kiteboard en categoria júnior que es disputa en aigües del golf.

La quarta edició d'aquest campionat no podia arrencar millor.

Els 46 nens i nenes d'entre 8 i 19 anys dels 16 països que hi participen han pogut competir durant gairebé tres hores de forma intinterrompuda gràcies al vent tèrmic que ha bufat a partir de dos quarts de cinc de la tarda.

De la Costa Brava sortiran els campions i campiones del món júnior de kiteboard 2016.

La prova es divideix en cinc categories, tres masculines , de menys de 11 anys, d'entre 11 i 16 i de 17 a 19,  i dues femenines, mínim 13 i 15 anys i menys de 17 anys.

En total s'han pogut disputar les 10 eliminatòries del quadre femení i iniciar les prèvies del quadre masculí.

Les primeres guanyadores han estat la brasilera Mikail Sol en la categoria de menys de 13 anys i 15 anys i Claudia Leon en la categoria de menys de 17 anys. Leon s'ha imposat a la final a la kiteboard local Nina Font.

Aquest campionat és únic al món que permet veure la projecció de les joves promeses d'aquest espectacular esport.

Les eliminatòries d'avui han posat en relleu que el kiteboarding és un esport en contínua evolució i que alguns dels participants completen  totes les maniobres del circuit professional.

La prova es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle.

D'un a un els participants es van eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges, que avaluen la dificultat, la fluïdesa i l'alçada d'aquestes.

El campionat està previst que s'allargui fins el dissabte 2 de juliol.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar