Publicitat
Publicitat

Esquerra Republicana força més votada a l'Escala

En una jornada electoral amb molta abstenció Esquerra Republicana ha estat la forma més votada a l'Escala. Destacar la normalitat amb la que es van desenvolupar els comicis.

3695 persones, tres cinquenes parts dels escalencs amb dret a vot, van passar per les urnes aquest  diumenge, un 58.12 %, 3 punts per sota del novembre passat, el que representa prop d'un 42 % d'abstenció. 

Els resultats a l'Escala, com a Catalunya,  han estat molt diferents de la resta de l'estat.

Amb 855 vots, un 24.85 %, Esquerra Republicana ha estat la força més votada, amb un increment del 5 i mig per cent respecte el novembre passat. Amb aquest resultat Esquerra avança Convergència.

Amb un 21.13 per cent dels vots, un total de 727, Convergència Democràtica ha patit un retrocés del 2 i mig per cent, essent la segona força més votada a l'Escala.

En tercer lloc al rànquing escalenc hi trobem En Comú Podem, amb 630 vots, un 13.78 % del total, pujant poc més d'un 1 % respecte les anteriors eleccions.

El PSC-PSOE es manté com a quarta força en unes eleccions generals, amb un total de 474 vots, un 13.78%, baixant dos punts respecte les anteriors eleccions.

En aquests comicis i respecte els passats, el Partit Popular ha superat Ciutadans, amb més d'un dos per cent d'increment de vots, passant d'un 9.35 a un 11.45, amb 394 vots rebuts.

Ciutadans ha baixat considerablement el percentatge de vot, passant d'un 10 per cent a un 6.74.

Al Senat, l'escalenc LLuís Ciprés ha obtingut la vuitena posició a l'Escala amb un 14 per cent dels vots.

Pel que fa a Girona s'ha repetit la distribució de diputats. Esquerra n'ha obtingut dos, Convergència dos més,  i un cadascun En Comú Podem i el PSC-PSOE.

I a Catalunya mínimes variacions respecte el novembre, amb 12 diputats per En Comú Podem, 9 per Esquerra, 8 per Convergència, 7 pel PSC-PSOE que en perd un, 6 pel Partit Popular que el guanya i es manté amb 5 Ciutadans.

Sumades aquestes xifres a les de la resta de comunitats espanyoles, el Partit Popular ha ampliat la seva majoria en 14 diputats, fins als 137, el PSOE n'ha baixat 5 , de 90 a 85, Unidos Podemos ha mantingut els 17, Ciutadans ha passat de 40 a 32, Esquerra n'ha obtingut 9, Convergència 8, 5 el Partit Nacionalista Basc, 2 Bildu i 1 Coalició Canària.

En no haver-hi majoria absoluta i tampoc sumes a dretes i esquerres que hi portin, toca tornar als pactes.

Al Senat el Partit Popular ha obtingut de nou majoria absoluta.

Pel que fa a l'Escala es destaca la normalitat en el desenvolupament dels comicis, sense incidències.

Només, com a curiositat explicar que a una de les taules del Casal del Jubilat es van trobar amb sobres amb pols pica-pica i també amb puces. Al CER va aparèixer una butlleta amb la figura del personatge de còmic Xin-Xan ensenyant el cul.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar