Publicitat
Publicitat

La cinquena Cala Poètica s'ha d'arrecerar a l'Alfolí de la Sal

Els poetes Teresa d'Arenys, Tònia Passola i Enric Casasses reten homenatge a Caterina Albert en la cinquena Cala Poètica. La pluja caiguda la tarda de dissabte va fer traslladar aquest recital poètic a l'Alfolí de la Sal



El cap de setmana passat va ser marcat sobretot per la tramuntana, tot i que també la pluja va voler ser-hi present. I va ser a resultes de la pluja que una activitat programada a l'aire lliure com la Cala Poètica, es va haver d'arrecerar a un espai sota sostre, com ja ha anat passant a anys alterns.

La cala d'enguany va tenir una presència destacada de textos de Caterina Albert-Víctor CAtalà en l'any del cinquantenari de la seva mort. Ambientació musical de Maria Mauri, al piano; i presentació a càrrec de Cristina Cervià, van embolcallar les intervencions dels tres poetes convidats a l'edició d'enguany. La sala central de l'Alfolí de la Sal s'omplia de gom a gom. La primera a intervenir va ser Teresa d'Arenys, nom artístic de Maria Teresa Bertran, autora d'una extensa tirallonga de reculls poètics que iniciava l'any 1976 amb "Aor". L'última obra publicada ha estat "Epístola a un amic mort". Va cloure la seva intervenció amb el sonet dotze del recull "Hores":

Va prendre el relleu Tònia Passola, llicenciada en història de l'Art i catedràtica de llengua i literatura catalanes de secundària. Alguns dels seus poemes s'han traduit al francès, l'italià, el neerlandès, l'anglès, l'albanès, el grec i el castellà. L'any passat va rebre el premi Alexandre el Gran  a l'illa grega de Salamina. Un dels moments estel·lars de la seva recitació va ser un poema escrit en una taverna de Lisboa, a mode d'homenatge a les llengües romàniques, que va definir com "les filles del llatí":

{tall Tònia Passola}}

I la darrera part de la Cala va ser protagonitzada per Enric Casasses, l'última obra publicada del qual han estat els poemes del llibre "Pedra Viva", al costat de les fotografies de Montserrat Calders. Casasses és un autor molt conegut a l'Escala, defensor de la poesia com a música parlada i per a ser dita en veu alta. Casasses va fer la seva contribució a l'homenatge a Víctor Català llegint el poema "juny" del poemari "El cant dels mesos":



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar