Publicitat
Publicitat

L´Escala suspèn la Marató però manté la mitja i els 10 km

La forta tramuntana obliga a suspendre la Marató per primer cop en 14 edicions. però manté la mitja i els 10 km. Marcos Sanza i Hasna Bahom guanyen la Mitja Marató d'Empúries

La Marató d'Empúries no tindrà guanyador, aquest any 2016. Els organitzadors de la prova van decidir, a primera hora del matí, suspendre la cursa principal a causa de la forta tramutana que bufava, el primer cop en 14 edicions . Les proves de la Mitja Marató i dels 10 quilòmetres si van seguir endavant. Els 208 inscrits a la Marató eren convidats a afegir-se a la cursa de la Mitja Marató,  i se'ls garantia la inscripció gratuïta per a la propera edició.

Tot i el mal temps, uns 1500 atletes van apropar-se fins l'Escala per disputar alguna de les proves. El fort vent va dificultar avançar metres en algún tram del recorregut, en canvi hi havia altres talls que ajudava de manera considerable fent que els atletes no trobesin el ritme ideal per arribar a meta amb bones sensacions i com és logic que molts d'ells no aconseguisin les tant desitjades marques de crono.  El guanyador absolut de la Mitja Marató d'Empúries era Marcos Sanza, del CA Andorra amb un temps de 1h08h seguit d'Abderrazak Samaoui Ait Moussa del C.A. Vilafranca i Ricard Pastó del.Xatafolls, que arribaven junts amb un temps de 1h10min.

En categoria femenina, la coneguda atleta del FCB Hasna Bahom acabava la prova amb un temps d'1h20h, seguida de Louise Brown  del C.A.Sant Celoni, amb 1h24h i Enka Viñas de Granollers amb 1h26min.

Pel que fa els locals, entraven junts Rafa Rodríguez i Francesc Subirà amb un temps d'1h30min, i la primera dona local era Claudia Baudry que entrava 3 minuts més tard que els seus companys de club

A la prova dels deu quilòmetres hi han participat un total de 594 atletes, molts esportistes locals que no volen perdres la cita amb la Marató de casa. Val a dir que molts d'ells només és preparen i disputen aquesta cursa en tot l'anyEl guanyador absolut era Lahcen Harbil del California Sports, qui completava la cursa amb 33min, un minut més tarda entrava  David Gubau del club La Sansi,  i Paco Pintado del club El Camuerro . En categoria femenina primera era  Anna Subirana del CAP-GiCB, amb 40min, seguida de Patricia Mennessier , i Rosa Matamala amb un temps de 44min totes dues.Els més ràpids de casa han estat En categoria local, els més ràpids han estat  Juan Antonio Pérez amb 39 min  i Eva Sànchez amb 55 min.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar