Publicitat
Publicitat

Mobilització en contra l'antena de la Plaça de les Escoles

Pares amb alumnes a l'Escola de Música i Empúries i veïns propers a l'antena de telefonia instal·lada al costat de la Plaça de les Escoles s'han mobilitzat per aturar l'activitat. Des de l'Ajuntament ja s'ha avisat la companyia perquè retiri l'antena advertint una sanció econòmica i la retirada subsidiària de la instal·lació.

Per iniciativa de pares de l'Escola Municipal de Músicai de l'Escola  Empúries,  i de veïns que viuen al l'entorn de la Plaça de les escoles, ha començat una campanya per aturar l'antena de telefonia mòbil instal·lada al passat mes de maig.

A diversos punts s'han deixat instàncies adreçades a l'Ajuntament , que s'han d'omplir amb les dades personals i després portar a l'oficina d'Atenció al ciutadà del consistori.

Entre les raons que s'argumenten hi ha l'incompliment del planejament urbanístic, per l'alçada, la vulneració de la normativa de medi ambient,  i sobretot es denuncia contaminació ambiental per radiacions, que segons detalla l'escrit, poden tenir efectes perjudicials per a la salut humana.

La reacció dels veïns ha arribat després que  l'empresa operadora Vodafone, hagi passat per alt el requeriment de l'ajuntament de l'Escala de no posar en marxa l'antena mentre no compleixi la normativa. 

Els veïns van sospitar que estava en servei després de veure operaris que hi treballaven i el posterior augment de la cobertura de mòbil.Ahir dilluns es van fer mesures  a través de l'Associació Contra les Radiacions Nocives de l'Escala, amb resultats que superen de llarg les potències recomanades per l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS. Si s'aconsella no superar els 0.6 volts per metre, a l'escala d'entrada de l'Escola Empúries s'hi han mesurat 4,5 volts-metre,  i a la porta del Punt Òmnia 3,2.Per concretar els possibles efectes sobre la salut de les radiacions, aquest cap de setmana un neuròleg especialitzat en el tema es reunirà amb representants de l'Associació Contra les Radiacions Nocives.

Des de l'Ajuntament, s'hi està a sobre des que es va conèixer la instal·lació.El 7 de maig i  per decret d'alcaldia, s'incoava expedient de disciplina urbanística per obres sense llicència no legalitzables i es suspenien els usos i activitats.

Vist que la companyia no ha complert, tot al contrari,  la Junta de govern de 14 d'octubre de 2015 va resoldre requerir la desconnexió i de nou la retirada de l'antena amb advertiment de sanció  econòmica i fixava el 3 de desembre com a data límit per a la retirada.En cas que l'empresa no ho fes, l'ajuntament la retiraria de manera subsidiària.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar