Publicitat
Publicitat

Nova campanya de donació de sang a l'Escala

El dia 9 d'octubre hi ha una nova campanya de donació de sang. Avui hem parlat amb dos donants que ho són des de molts joves perquè ens expliquin la seva experiència. Es tracta de Ramon Ministral i Salvador Simon

Aquest divendres 9 d'octubre, divendres vinent, hi ha una nova campanya de donació de sang a l'Escala. Com sempre, serà de quatre a nou del vespre a la sala polivalent del Casal dels Jubilats. Malgrat les campanyes de sensibilització, a dia d'avui encara hi ha molta gent que no és donant. I lel Banc de sang i teixits de Catalunya necessita rebre noves reserves cada dia, ja que la sang no es pot guardar molt temps. En Salvador Simon va donar sang per primera vegada l'any 1973 i ho ha continuat fent fins que la salut li ha permès. És el mateix cas de Ramon Ministral, donant i delegat del Banc de sang a l'Escala, que va participar per primer cop en una campanya quan va tornar de la mili, cap als 20 anys.

Per aquests dos amics i donants, es tracte d'un acte altruista, un gest de gran importància que pot salvar vides. I en parlen amb orgull. Fins i tot, en Salvador  conserva tots els carnets de donant de sang que ha tingut al llarg de la seva vida.

Tots estem exposats a necessitar una transfusió en algun moment de la nostra vida. I sense la donació altruista d'altres persones, això no seria possible. És el que li va passar fa uns anys a en Salvador, a causa d'una operació.

Malauradament, a dia d'avui cap dels dos pot donar sang per problemes de salut. Però animen a totes aquelles persones que encara no han fet el pas, que el proper divendres 9 d'octubre s'acostin fins al primer pis de Can Masset. Afirmen que l'experiència val la pena.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar