Publicitat
Publicitat

Missa de Santa Màxima

Un any més, la missa en honor a Santa Màxima omple l'església de Sant Pere de l'Escala, el migdia del dia 2 de setembre. L'acompanyament de l'Orquestra Maravella i el goigs van posar la nota musical a la cerimònia, que va comptar amb representants polítics i dels cossos de seguretat.

El dia 2 de setembre la protagonista és, sens dubte, Santa Màxima, patrona de l'Escala. A dos quarts de dotze, mossèn Martí Colomer donava la benvinguda a tota la gent que omplia l'església de Sant Pere, per participar de la missa en honor a la màrtir. Entre el públic hi havia diferents representants polítics, com l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, així com dels cossos de seguretat. També hi va assistir Sergio Santamaría, diputat del Partit Popular al Parlament de Catalunya i número 2 a la llista del PP a les properes eleccions del 27 de setembre. Com és habitual en els últims anys, l'ofici solemne va comptar amb l'acompanyament musical de la cobla orquestra internacional Maravella.

Acabada la missa, va ser el torn de l'ofrena a les relíquies de Santa Màxima. El mestre Lluís Albert va ser l'encarregat de dirigir els goigs que s'interpreten per acompanyar la besada a les relíquies. 

Ja a fora la plaça la cobla Maravella va interpretar tres sardanes. En aquesta ocasió, però, per por de pluja els músics es van situar sota els arcs de la casa de la vila enlloc de col·locar-se davant l'església. Tot i que l'ofici solemne va ser al migdia, la jornada de dimecres va començar amb el tradicional festival nàutic, en què van participar unes 250 persones de diferents edats. La novetat d'enguany és que enlloc de l'empaitada d'ànecs, es van llençar pilotes inflables amb premis a dins. Es van repartir des d'àpats per a dues persones a restaurants locals fins a nits d'hotel, l'opció de fer diferents activitats nàutiques o vals de descompte a establiments, en col·laboració amb la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics. Al matí també va tenir lloc la cursa d'objectes flotants no identificats, que va comptar amb la participació de cinc colles. En aquesta edició, no es va premiar la rapidesa, sinó que només hi havia premi al ofni més original, que es va endur una embarcació amb forma de cotxe de bombers.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar