Publicitat
Publicitat

Dues persones han mort aquest dilluns al matí després d'estavellar-se i incendiar-se un ultralleuger a Viladamat

Dues persones han mort aquest dilluns al matí després d'estavellar-se i incendiar-se un ultralleuger a Viladamat

Poc després de les nou del matí els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l’accident d’un ultralleuger al camp d’aviació de Viladamat, Viladair, a tocar de la carretera GI-623 en direcció a Ventalló. L’aeronau, que formava part d’un grup d’ultralleugers que realitzaven una competició anomenada Ruta ibèrica, ha patit un accident en el moment de l'enlairament. Per causes que es desconeixen, l'aparell s'ha precipitat i, en perdre altura, ha xocat lateralment amb una construcció que hi havia al camp.  A causa del xoc, s'ha incendiat. Els dos homes ocupants, de nacionalitat espanyola i residents a les Balears, han resultat morts. L'aparell ha quedat totalment calcinat. Les causes de l’accident encara es desconeixen. Jordi Sierra, cap d'instructors de l'aeròdrom Viladair, explica que ahir l'aparell va passar tots els controls tècnics i que es trobava en perfectes condicions. I apunta, com a causa de l'accident, un cúmul de fatalitats, ja que els ocupants de l'aeronau tenien experiència. 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues unitats del SEM.

A causa de l'accident, la competició Ruta ibèrica s'ha aturat. Els ultralleugers tenien previst recórrer avui la distància entre Viladamat i Castelló de la Plana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar