Publicitat
Publicitat

Inauguració Centre d'acollida visitants Empúries

El nou centre de recepció de visitants d'Empúries ja està en funcionament des de dissabte. Un centre que millora substancialment l'accés i el circuit de la visita al jaciment arqueològic. El nou edifici acull l'espai de recepció i informació, la venda d'entrades i la botiga i aviat també l'espai d'audiovisuals i la cafeteria-restaurant.

La construcció d'aquest nou centre es va iniciar ja fa cinc anys, el 2010 i ha suposat una inversió total de 2 milions 150 mil euros. L'edifici, obra de l'estudi d'arquitectura Fuses-Viader, ocupa una superfície total construïda de 860 metres quadrats i una superfície útil de 720 metres quadrats. Ubicat a la vessant sud de la ciutat romana, a la zona d'accés al jaciment, l'edifici està adossat i excavat en part en la pendent natural, amb voluntat d'integrar-se en el terreny i causant el mínim impacte visual. El centre disposa d'espais de recepció i informació, punt de venda d'entrades, botiga i lavabos. I queda pendent per als propers mesos la licitació de la concessió de la cafeteria-restaurant i la instal·lació de la sala multimèdia.

L'obra estava acabada, de fet, des de 2012. Però no ha estat fins aquest any, amb la signatura del conveni entre Ajuntament i Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries per a la reordenació dels espais d'aparcament, que no ha estat possible desbloquejar la seva obertura. Marta Santos, directora del Museu d'Empúries:

L'acte d'obertura del nou centre va ser presidit pel gerent de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, del departament de Cultura, Xavier Arola. Per a Arola, el nou edifici suposa una nova porta d'entrada al que va ser la porta d'entrada de la cultura clàssica a la Península Ibèrica:

En la mateixa línia de sintonia entre Generalitat i Ajuntament parlava l'alcalde Víctor Puga, valorant especialment la signatura del conveni entre ambdues administracions que possibilita la reordenació dels espais d'aparcaments i la cessió dels més propers al passeig d'Empúries. Víctor Puga:

El nou centre també permetrà un pas endavant en la difusió turística de l'Escala. I és que l'Adet hi destinarà personal de les oficines de turisme per a informar els visitants dels atractius i ofertes del municipi:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar