Publicitat
Publicitat

Presentació revista Camí de Ronda - CEDRHE

El conflicte històric pels termes entre l'Escala i Torroella centra el dossier central de la revista "Camí de ronda" que es presenta divendres al CER. És el sisè número d'aquesta publicació anual del Centre de Documentació i Recerca Històrica de l'Escala i que ja es pot trobar a tots els quioscos i llibreries.

Seguint la voluntat de fer divulgació de temes històrics locals que poden ser d'interès per a la població, el CEDRHE acaba d'editar el sisè número de la revista Camí de Ronda. Amb una tirada de 700 exemplars, el número d'aquest any presenta com a dossier central un extens estudi original de Martí Guillem sobre les controvèrsies judicials en els límits de terme entre l'Escala i Torroella al territori del Montgrí, sobretot a la zona de Montgó. Rafel Bruguera, coordinador de la revista:

RBRUGUERA 01

A banda del dossier, el Camí de Ronda d'aquest any inclou també seccions habituals com la "Ronda dibuixada" original de Miquel Morral, dues pàgines de còmic al·lusives precisament al mateix tema del dossier central; el "Gent nostra", enguany dedicada a Enrique Uranga, popularment recordat com el "cabo de mar", biografiat per Jordi Gallegos; o el museu de ronda, amb un extens article sobre la salaó de peix a l'Escala entre els segles XVI i XX, a càrrec de la directora del Masle, Lurdes Boix, entre molts altres articles i col·laboracions que omplen de contingut les 148 pàgines d'aquest sisè exemplar del Camí de Ronda.

La presentació s'ha programat per divendres a les vuit del vespre al CER. L'autor del dossier central, Martí Guillem farà una conferència amb el lema "Les universitats de l'EScala i Torroella. Un conflicte permanent sobre els termes". L'acte es completarà amb la projecció del curtmetratge de Josep Clos sobre el naufragi del Cotentin.

De cara a l'any vinent, Rafel Bruguera ja donava pistes sobre els temes a estudiar i a convidar als amants de la història que hi estiguin interessats a col·laborar amb el CEDRHE:

RBRUGUERA 02

La revista Camí de Ronda es pot adquirir per subscripció o es pot trobar també als quioscos i llibreries de l'Escala. El preu de venda és de 8 euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar